Spiritual Dissolvent was een Groningse metal band die de diverse stijlen metal van doom tot death combineerde.We hebben niet lang bestaan(nog geen 2 jaar), maar het toch redelijk ver geschopt:
Optreden in de grote zaal van VERA, finale van het Rode oortjes festival 2000 en onze demo "Transgressions in doom".

Bezetting: Ralph: gitaar, Cornel: drum, Klaas: gitaar, Jelle: zang, Roelf: bas en Walter: viool.

We zijn begonnen met Anne op bas en Walter heeft de bas op de demo ingespeeld, aangezien Roelf z'n poot gebroken had. Walter's tante Minke is op de dag van de opnames van de demo gestorven. R.I.P.

De uitstraling van onze band was groot. Door de vaak geniale composities van oprichter Ralph en de inmens diepe grunt van Jelle werden al snel 'Groningens meest belovende metal band'(John van de Ster). Hoogstaande composities van voornamelijk oprichter Ralph Door te ver uiteenlopende meningen over welke muzikale richting we op moesten is de band uiteindelijk opgeheven.

Er staan 4 nummers op de CD:

1. Turbid
2.
Beacon
3.
The River
4. Feral and divine

 

Recensie uit het belgische metal blad Mindview:

SPIRITUAL DISSOLVENT - Transgressions In Doom

Dit Nederlands zestal brengt een mengsel van death, doom en heavy, pittig gekruid met viool. Strak en catchy! Het zijn vooral de twee openingssongs die me van meet af aanspraken. "The River" is met zijn trage doompassage plus viool (glansrijk aanwezig) nog steeds goed, zij het wat minder origineel. De afsluiter gaat - jammer genoeg - nog resoluter de doomtoer op. Wat mij betreft zal wel duidelijk dat ik minder doom verkies. Vermeldenswaardig is bovendien de hoes, waar, op een controversiele foto van zo'n 100 jaar oud een Engels meisje en een elfje gekiekt werden.

 

Uit het Groningsch Dagblad:

Op de voorpagina van de Looks(Pe & Rinus zullen wel jaloers zijn!):

De fotografen hielden ons voor winnaar!

Voor nog een recensie van onze demo:

http://www.doom-metal.com/reviews/sd.html

The Fairy Taylors

Klaas,Ralph en Walter hebben daarnaast een folk band opgericht de Fairy Taylors. Deze band heeft in diverse bezettingen optredens verzorgd in de VERA kelderbar,ORKZ, meestal op kunstenaars avonden met schilderijen en gedichten versierd. We zijn begonnen met Japke als zangeres. Ook heeft Floor bij ons gezongen. Klaas en Walter zijn daarna met Eric op akoestische gitaar en zang en Fred op dwarsfluit verder gegaan. Klaas speelde akoestische gitaar en zong, Walter speelde viool en zong en Ralph speelde akoestische gitaar. Door tijdsgebrek van meerdere bandleden zijn de Fairy Taylors ophouden te bestaan.

 

Foto's en opnames van het optreden in het Lambooyhuis in Hengelo:

The cold within

No light

The lonely bard

Flam&co

 

 

home, sweet home!Berichten aan en van B.O.T. en B.O.T groupies